25 yıllık Super Mario ...

25 yıllık Super Mario ...

Super Mario

Geçmişe doğru baktığımızda, özellikle 80'ler veya 90' lar denilince aklımıza hemen Super Mario gelecektir. Yıllardır hayatımızda yer edinen, bu süper oyun kahramanı, hayatımıza gireli tam 25 sene olmuş .

Mario, 1889'da Japonya'da kurulan, dünyanın en büyük oyun konsolu ve oyun geliştiricisi firmalarından birisi olan Nintendo ailesine 1985 yılında katıldı. Kurulumundan itibaren tüm dünyada 240 milyondan fazla Mario oyunu satan Nintendo, Super Mario’nun 25′inci yıl dönümünü, İngiltere’de düzenlediği özel bir etkinlikle kutluyor. Mario hayranları sevgilerini hazırladıkları videolar ile kanıtlamak ve güzel hediyeler almak için tatlı bir rekabet ortamına girecekler. Ayrıca yarışma ve doğumgünü kutlaması için açılmış olan sayfada ilginç fotoğrafların yer aldığı galeriler de bulunuyor.


Zaman geçtikçe, dikkati çeken en büyük özellik ise grafiklerin gün geçtikçe daha da iyileşmesi ve görsel olarak göze hitap etmesi.

Donkey Kong oyununda Jumpman adıyla 1985 yılında hayatına başlayan Super Mario' nun 'yaratıcısı' olan Japon Shigeru Miyamoto da unutmamak gerek.

Shigeru Miyamoto hakkında bilgi edinmek için tıklayınız ...

 


Winners focus on winning, losers focus on winners! 👨 💻 🎧

Yorum ekle