Bembeyaz bir kamp: Sülüklü Göl

Bembeyaz bir kamp: Sülüklü Göl

Eğer şehirden uzaklaşıp, sadece doğa ile baş başa kalmak istiyorsanız size bir tavsiyem var!

Belki bir çoğunuz buraya hiç gitmedi belki de yazın harika havanın keyfini çıkarmak için tercih ettiniz. Fakat karla kaplı bir Sülüklü Göl sizi oldukça cezbetmeye hazır.

Sülüklü Göl
Sülüklü Göl

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde bulunan Sülüklü Göl, heyelan sonucu toprak alanın çökmesiyle oluşmuş ve adını zamanında şifalı sülüklerin yer almasından almış. İstanbul'dan yola çıkacaklar için yaklaşık 3 saatlik bir yol sizi bekliyor. Hafta sonu için, cuma günü yola çıkacaksanız 4X4 bir araba ve erken saatlerde yol almanız rahat bir şekilde varmanızı sağlayacaktır. Zemine yakın araçla zorlanacağınızı düşünüyorum. O yüzden yüksek arazi araçlarını tercih etmekte fayda var.

Sülüklü Göl Tabiat Parkı

Ulaşım ve Kamp Yeri

Sülüklü Göl'e gelmeden son 8-10 km'de sizi oldukça kötü ve zor bir yol bekliyor. Özellikle karlı gir gün de gidiyorsanız 45 dk'nızı alabilir. Giriş ücretinin günlük 30 TL ve pandemi döneminde olduğumuzdan Tabiat Parkına girerken sizlerden kimlik bilgilerinizi ve imza atmanızı istiyorlar ve tabi uyulması gereken kurallardan bahsediyorlar. Sanırım yolun bozuk olmasından dolayı insanlar çok tercih etmiyor olabilir. Bu harika yerin bugüne kadar bozulmaması ve bu şekilde korunması bununla ilgili olabilir :)

Gölün etrafında çadırınızı kuracağınız bir çok alan var fakat bazı yerleri kapatarak Bungolov Tarzı evlere dönüştürmüşler. Hem pandemi hem de karlı bir günde kamp yapmaya geldiğinizden etrafınızda çok az insan bulunabiliyor. Bu aslında harika bir durum. Doğa ile baş başa, sakin, huzurlu ve bembeyaz bir görüntü sizi bekliyor. Gölün etrafında 2 adet daha keşfedilecek minik göller var. Buralara keşif yaparak harika vakitler geçirmeniz mümkün. Yürüyüş parkurlarının olduğu bölümden doğanın keyfini çıkartabilirsiniz.

Sülüklü Göl
Sülüklü Göl

Verimli Sohbetlere Hoş Geldiniz

Tabi merak edilen konulardan biri - alışkanlıklarımızdan - telefon ve internet maalesef çekmiyor. Bu yüzden verimli sohbetler ve doğanın size verdiği huzur ile baş başa kalıyorsunuz. Ateş yakacaksanız etrafınızda variller mevcut. Gelirken yanınıza odun almadıysanız yetkililerden odun satın alabilirsiniz. Temiz su ihtiyacınızı gidermek için musluklar mevcut. Tuvalet konusunda 2'şer adet olmak üzere 4 adet tuvalet mevcut. Fakat karlı bir günde giderseniz su donduğu için maalesef bir işe yaramıyor. Karlı bir günde kamp yapmak istiyorsanız yanınızda bulundurmanız gereken uyku tulumu, kalın kıyafetler gibi sizi sıcak tutacak ekipmanları almayı unutmayınız.

Minik Dostlar

Doğal güzelliğin yanında bir de size eşlik eden minik dostlarınız oluyor. Yediklerinizi onlarla paylaşarak birlikte vakit geçiriyorsunuz. Gece olduğunda rüzgarın oldukça şiddetli olduğunu söyleyebilirim. Bunun için çadırınızı nereye kurduğunuz konum olarak çok önemli. Sizi uyutmayacak bir rüzgar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. O yüzden çadırınızı en uygun yere konumlandırmanızı tavsiye ederim. 

Yanınıza alacağınız teknolojik ürünler sayenizde çok kaliteli fotoğraflar ve videolar çekebilirsiniz. Doğa bu konu da size harika malzemeler veriyor. Bunları yaparken tabi ki yanınıza powerbank tarzı ekipmanları mutlaka yanınıza alın. Karlı bir günde dönüş yapmayı düşünüyorsanız mutlaka öğlen saatlerini beklemenizde fayda olduğunu düşünüyorum. Dönüş yolunun bozuk olması ve buz ile kaplanması sonucu sizi sıkıntılı durumlar bekleyebilir.

Sülüklü Göl'ün orman ve göl manzarasını mutlaka keşfetmenizi öneriyorum. Bunun için insanların her zaman gidecebileceği günlerin yanısıra bu şekilde daha az insanın olduğu günlerde gitmenizi tavsiye ediyorum.

Keyifli günler !


Winners focus on winning, losers focus on winners! 👨 💻 🎧

Yorum ekle