Venedik Sokak Lezzetleri

Venedik Sokak Lezzetleri

  İsviçre-İtalya seyahatimin en keyif aldığım noktalarından bir tanesi de Venedik oldu. İtalya'nın en kalabalık şehirlerinden biri olan Venedik, tarihi, su kanalları ve daracık sokakları ile sizi karşılıyor. Turistlerin çoğunlukla tercih ettikleri bir şehir olduğu için, hem kalabalık hem de lezzetleri oldukça pahalı. İsterseniz gezimiz boyunca neler yedik, biraz onlardan bahsedelim. 

* Cappuccino - Caffe Florian

   Bilinen ilk kafe olma özelliği taşıyan Florian, tarihi bir özelliği yanında özellikle kahvesi ile oldukça meşhur bir yer. Burası en eski 5 kafe içerisinde yer alıyor. San Marco meydanında yer alan bu kafe de özellikle cappuccino içmenizi öneririm. 

 

* Pizza - Pizza 2000 

   İtalya'nın meşhur lezzetlerinden biri olan Pizza, hemen her yerde karşınıza çıkan bir yiyecek. Burada fiyat/performans olarak Pizza 2000 lezzet durağını tavsiye edebilirim. Oldukça lezzetli ve diğer restaurantlara göre fiyatı makul olan bir yer. Ayrıca kendilerine özgü bir çok pizza çeşitleri meşhur. Favorimlerinden biri olan ton balıklı pizza ise harikaydı. 

* Makarna - Bigoi 

   Meşhur olan bir diğer lezzetlerden biri ise, tabi ki Makarna. Venedik de makarna deyince akla gelen ilk duraklardan biri olan Bigoi küçük, sevimli ve oldukça güler yüzlü olan çalışanları ile sizi karşılıyor. Makarnalar burada karton bardakta servis ediliyor. 1 dk gibi kısa bir sürede servis edilirken, makarnanın nasıl yapıldığını izleyebiliyorsunuz.

* Cicchetti - Al Bottegon

   Venedik'e geliyorsanız ilk bilmeniz gereken lezzetlerden biri olan Cicchetti, minik barların vitrinlerinde yer alan ekmek üstü atıştırmalık olarak biliyor. İnsanlar, içeceklerinin yanında bir çok çeşitleri olan cicchettilerini alarak ayak üstü sohbetler ediyorlar. 

 

  Venedik seyahatiniz de tarihi dokulardan ve su kanallarından oldukça etkileneceksiniz. Bu etki sizi yemenizden eksik etmesin. Oldukça güzel lezzetleri mevcut. Bahsettiğim lezzetlerin dışında;

     * Sıcak Şarap

     * Kurabiye

     * Limoncello

     * Arancini

     * Cannoli Mignon

tatlarından tatmayı unutmayın. 

 


Winners focus on winning, losers focus on winners! 👨 💻 🎧

Yorum ekle