Roma Lezzet Durakları - Nerede Ne Yenir ?

Roma Lezzet Durakları - Nerede Ne Yenir ?

Roma'da memnun kaldığım lezzet duraklarına bir göz atalım.

İtalya turumuzun son durağı olan Roma, tarihi ile resmen sizi büyülüyor. Elinize aldığınız şehir haritasıyla, günlerce yorulmadan tarihi yerleri gezmekten keyif alıyorsunuz. 

Panino Divono

Haliyle planınızı yaparken, duraklara yakın olan popüler mekanlardaki lezzet duraklarını da keşfetmelisiniz. Sizlere bir gün için görülmesi ve deneyimlemeniz gereken lezzet duraklarından bahsedeceğim. Sabahın ilk saatlerinde Roma'dan Vatikan'a giderken, sandviç ilk tercihleriniz arasında olabilir. Ama aslında onun adı Panini. Panino Divono adlı lezzet durağında son derece samimi bir ortam bulabilirsiniz. Ürünler hakkında sizleri detaylı bilgilendirmeleri, makul fiyat seçeneği, taze ve lezzetli sunum şekilleriyle kesinlikle Vatikan'ı gezmeden önce uğrayacağınız durak olacaktır. 

Dünyanın en eski 5 kahve dükkanından biri olan Caffe Greco, 1760 yılından beri halen hizmet vermektedir. Bulunduğu cadde boyunca, meşhur olan lüks mağazaların arasında ışıl ışıl parlıyor. Kahvenizi oturarak değil, Caffe Greco koleksiyonlarını inceleyerek içmenizi tavsiye ederim. Kahve dükkanın içi, resmen bir sanat galerisini anımsatıyor.

Caffe Greco

Sanat galerisi diyorum çünkü Casanova'nın, Goethe'nin, Wagner'in, Baudelaire'in oturduğu bir salonda kahve içmek ruhunuzu iyi gelecektir. Mutlaka bu dükkanın içindeki havayı soluyun ve çıktıktan sonra da Roma'nın en lüks caddesi olan Via dei Condotti'de Fendi, Prada ve Gucci gibi markalara uğramayı unutmayın.

Pastificio
Pastificio

İspanyol Merdivenlerini turladıktan sonra yerel makarna tatmak istiyorsanız, uğrayacağız durağın adı Pastificio. Burası Roma'nın iki çeşit makarnasını belirli günler yiyebileceğiniz, yanında da tadımlık şarap içeceğiniz eski butik mekanlardan bir tanesidir. Tüm dünya tarafından tanınan, turistlerinde hem ucuz hem de lezzetli olmasından dolayı tercih edildiğinden, kuyruklar oluşuyor. Bu yüzden beklemek zorunda kalabiliyorsunuz. Şahsi fikrim, bu lezzetten mahrum kalmamanız.

Burası al götür şeklinde çalıştığı için makarna bitince dükkanı kapatıyorlar. Su içmenin ücretsiz olduğu dükkanda, servisler plastik bir tabakta sunuluyor. Alışkın olduğumuz Türk makarnalarına göre biraz daha iri görüntüye sahipler. 

Roma'nın en iyi pizzacısı unvanına sahip olan, küçük masalardan oluşmuş, iki katlı, bir çok güzel pizza çeşitlerine sahip lezzet durağımızın adı Pizzeria da Baffetto. Turistlerin pizza yemek için tercih ettiği bu yer de pizza yemek istiyorsanız en az 30-40 dk sıra beklemek zorundasınız. Butik bir mekana sahip olan Baffetto, pizza hamurunun oldukça ince olması ve malzemenin yoğunluğu nedeniyle sıra beklerken çektiğiniz çileye değeceğini söyleyebilirim. Türk kültürüne yakın özelliklerinden birisi de esnaf lokantasına benziyor olması. Kalabalık olduğundan aynı masa da farklı insanlar ile oturup, muhabbet edebiliyorsunuz. Garsonların ingilizce seviyesinin oldukça düşük ve davranışlarının kaba olması dışında mutlaka gidilmesini tavsiye ediyorum.

Pizzeria da Baffetto

Pizza ile karnınızı doyurduktan sonra tatlı seçeneği olarak sizlere iki önerim olacak. Öncelikle içimizi ferahlatacak bir lezzete ne dersiniz ? Evet, tabi ki dondurma. Ama Roma da bunun adı Gelato. Panteon'a konum olarak yakın olan Giolitti ilk bakışta bir kafe görünümü andırıyor. İçerisine girdikten sonra hemen dondurma alayım derseniz bir şok geçiriyorsunuz. Çünkü önce sıraya girmeli ve dondurmanın parasını ödeyip, fiş almalısınız. Fiş aldıktan sonra tabi ki tekrar sıraya girip, o meşhur dondurmanın kokusunu içine çekerek adım adım ilerleyeceksiniz.

Gelato için uzun yıllardır Roma'da ikon haline gelen Giolitti, 1900'den beri aynı aile tarafından işletilmektedir. Eğer hem dondurma yiyeyim hem de oturup sohbet edeyim diyorsanız ekstradan bir ücret daha ödemeniz gerekmektedir. Bu yüzden genelde turistler dondurmalarını alıp, Panteon'a doğru yürümeyi tercih ediyorlar.

Giolitti
Pompi

İspanyol Merdivenleri 'nin karşısında bulunan butik bir dükkan olan Pompi'den mutlaka tramisu yemelisiniz. Personelin Türkçe biliyor olması hoşunuza gidecektir. Al götür mantığında çalıştıkları için, sıra hızlı bir şekilde ilerlemektedir. Bir çok tramisu seçenekleri mevcut. Tramisunuzu alıp, İspanyol Merdivenleri'nde yemenizi tavsiye ederim. Ayrıca sizlere alternatif yer olan Mr.100 Tiramisu mekanını da öneririm. Burası daha az bilinen ama şahsi fikrim, Pompi'den daha lezzetli bir butik dükkan. Vaktiniz olursa mutlaka uğramanızı ve tramisu yemenizi tavsiye ederim. 

Sizlere bahsetmiş olduğum lezzet duraklarının yanında Risotto sevenler için Cantina & Cucina adlı mekanda  Suppli, Trapizzino, Roma tarihiyle ünlü olmasına rağmen, yeme-içme kültürü olarak size bir çok seçenek sunmaktadır. Gezi planınızı yaparken, kesinlikle yeme-içme lezzet duraklarını dikkate alarak rotanızı oluşturmanızı öneririm.

Son olarak Panteon'a karşı şarabımı sizlere kaldırıyorum. Sağlık için !





Winners focus on winning, losers focus on winners! 👨 💻 🎧

Yorum ekle