Zürih Lezzetleri - Ne Yenir?

Zürih Lezzetleri - Ne Yenir?

    Yılbaşı tatili için İtalya'dan aldığım shengen vizesi ile ilk durağım olan İsviçre'nin Zürih kentinde, kendilerine özgü bir çok lezzetin olduğunu gördüm. Eğer rotanız Zürih'den geçerse mutlaka bu lezzetli yiyecekleri tatmanızı öneriyorum. O zaman başlayalım;  

Bagel

 En çok beğendiğim lezzetlerin başında geliyor. Aslında bizim simit/poğaça lezzetlerimize çok benzemekte. Özellikle de kahvaltıda tüketilen bir besin. Peynirli, çikolatalı ve hindili bageli özellikle tercih edebilirsiniz.

Tavsiye yer : Brezelkönig 

 

Sosis

 Sosis kültürünü bu şehir de yaşatmaya devam ediyor. Özellikle yanında alacağınız soslar ile farklı bir lezzete bürünüyor. İsterseniz ekmek ile isterseniz sade olarak alabilirsiniz. 

Tavsiye yer : Zürich HB Main Station - Grill

Peynirli Fondü

 En çok merak ettiğim lezzet olan Peynirli Fondü, eritilmiş peynir ve içerisine bir miktar şarap katılarak yapılan bir yiyecek. Yanında verilen bir çubuk şeklinde çatal ile ekmek veya patates bandırarak yenilen oldukça popüler bir lezzet. 

Tavsiye yer : Adler's Swiss Chuchi 

Çikolata

 İsviçre denince akla ilk gelen lezzetlerden biri tabi ki çikolata olmalıdır. Lezzetine baktığım çeşit çeşit çikolatalardan o kadar çok etkilendim ki hepsini yanımda getirmek istedim. Çikolatanın yanında özellikle makaron yemenizi tavsiye ediyorum. Küçük makaronlar oldukça popüler bir lezzet.  

Tavsiye yer : Laderach , Teuscher , Sprüngli 

Falafel

 Bonus olarak size tavsiye edeceğim bir lezzet. İçerisine kattıkları soslar sayesinde inanılmaz bir keyif veren yiyecek. Dürüm şeklinde sunulan bu lezzeti alternatif olarak tercih edebilirsiniz. 

Tavsiye yer : Sesam Falafel 

Kestane

 Zürih kentinde dikkat çeken sokak lezzetlerinden biri olan kestane halk tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Neredeyse her nokta da görebileceğimiz bir şekilde konumlandırılmışlar. Zürih'in temiz sokaklarında gezerken elinizde atıştırmalık olarak bulunması gereken bir yiyecek.   

Tavsiye yer : Frido's Marroni 

 

Afiyet olsun !

 


Winners focus on winning, losers focus on winners! 👨 💻 🎧

Yorum ekle