Yeni Mezun Bilgisayar Mühendisi

Yeni Mezun Bilgisayar Mühendisi

yeni-mezun-bilgisayar-mühendisi

 Ne çabuk geçti bu zaman arkadaş. Daha dün yeni kayıt yaptırmadım mı ben bu üniversiteye ? Neler yaşadık 4 senelik üniversite hayatında, ne tecrübeler edindik bu zaman diliminde. Evet, evet ben artık mezunum :) 4 senede bir süreklü tekrarladığım ' bir mezun olsam ! ' cümlesini artık kurmayacağım. Ama nasıl bir duygudur ki yeni mezun olmama rağmen şimdiden özledim sanırım ben öğrenciliği :) Üniversite hayatıma o kadar çok şey sığdırdım ki, bunun mutluluğu paha biçilemez. Tabiki meslekten bahsetmemek olmaz ama ilk önce - herşeyden önemli olan - biriktirdiğim iyi dostlarımdan bahsetmek isterim. Bir çok değişik insan tanıdım üniversite. Ama kalıcı olanlar hep sizinle birlikte olurlar. Onlara buradan ' iyi ki tanımışım sizleri, iyi ki hayatıma girdiniz ' diye bağırmak istiyorum. Herşeye rağmen yanınızda bulunan dostlara o kadar ihtiyacınız oluyor ki onların size karşı küçük bir hareketleri bile çok büyük mutluluklara yol açabiliyor. Her nerede olursak olalım , bu süreçte edindiğim dostlarım benim hep yanımda olacağına eminim. İyi ki varsanız Paü BİL2007 :)

   Gelelim benim biricik mesleğim Bilgisayar Mühendisliğine :) Evet, artık bir Bilgisayar Mühendisiyim. Bu işin en eğlenceli tarafı ne biliyor musunuz ? Herşeye hükmedebilirsiniz. Elinizin altındaki ufak bir koda bakar herşey :) Tabi bazen insanı a-sosyal yapabilir, sevdiklerinizi üzebilir hatta sizi gerçek hayattan koparabilir. Böyle bir meslek bu işte. Tecrübelerimden yola çıkarak, bizi ancak bu işi yapanların anladığını düşünüyorum. (inanın sevgiliniz bile belirli bir süreden sonra size inanmayabiliyor :/ ) Dikkat ederseniz, olumsuz yönlerinden girdim konuya hemen. Çünkü çok değişik olaylar gördüm ve bizzat yaşadım.

   Aslında o kadar çok yazılacak şeyler var ki, insan hepsine değinmeden geçmek istemiyor. Ama yazımıda bitirmek zorundayım :) Peki, bundan sonraki süreç ne olacak ?

- 04/06/2011 tarihinde 3 arkadaşımız ile aldığımız bir web yazılım projesini bugün teslim ederek birazda olsa rahatlamanın verdiği gevşekliği bir kenara atıp,  ' gençlere değer veren, onların fikirlerini dikkate alan, yeniliklere açık, özellikle arkadaşlık ve çalışma ortamının mükemmel olduğu, hedefleri olan ve bu hedefler doğrultusunda sürekli çalışan ' yetenekli insanlarla çalışmak, bilişim sektöründe bana ayrılan pastadan yemek ve yapacaklarım ile aktif bir kazanç elde etmek istiyorum.

Emeği geçen herkese çok teşekkürler ...

 

 


Winners focus on winning, losers focus on winners! 👨 💻 🎧

Yorum ekle