Sadece Boya ve Fırça, Sizi İyi Bir Ressam Yapmaz !

Sadece Boya ve Fırça, Sizi İyi Bir Ressam Yapmaz !

  Günümüzde oldukça popüler olan programcılık, teknolojinin gelişimiyle birlikte herkesin iştahını kabartmış durumda. Tabi ki bu yönde ilerlemek isteyen kişiler, kendini geliştirmek için birçok yollara başvurmaktadır.

 İnternette okuduğum güzel makaleden bazı alıntılar yapmak istiyorum:

 Herhangi bir kitapçıya gittiğinizde Teach Yourself Java in 7 Days (7 Günde Java Öğrenin) benzeri, size birkaç günde veya birkaç saatte Visual Basic, Windows, Internet (vs.) öğretmeyi vadeden kitaplarla karşılaşırsınız. Birkaç günde, Beethoven, Kuantum Fiziği ya da köpek eğitimi öğreten kitaplar yok. Bu sonuçlara bakılırsa, ya insanlar bilgisayar hakkında yeni şeyler öğrenmek için çok hevesli ve aceleci ya da bu iş bir şekilde inanılmaz derecede kolay.

 Örneğin; Daha 4 yaşında müzik dahisi olduğu anlaşılan Mozart bile, ancak 13 sene sonra dünya çapında ses getirecek bestelerini yapmaya başlamış. Diğer bir tarzda, Beatles, 1964'te sahnelere, ardarda hit olan şarkıları ve Ed Sullivan'ın programında çıkmalarıyla gelmiş gibi gözükseler de, aslında 1957'den beri Liverpool ve Hamburg'da küçük klüplerde çalıyorlardı. Başlangıçta kitleleri çabuk cezbetmelerine rağmen ilk kayda değer başarılarını 1967'de Sgt. Peppers ile yakaladılar.

  İlk olarak 7 gün kayda değer programlar yazarak, yazdığınız programlardaki başarı ve başarısızlıklarınızdan ders almanıza yetecek bir süre değildir. Ne tecrübeli bir programcıyla çalışmaya, ne de o ortamın içinde yaşamanın nasıl bir şey olduğunu anlamaya zamanınız olmayacaktır. Bu durumda sadece yüzeysel bir aşinalıktan bahsedilebilir, derinlemesine bir kavramadan değil. Kısacası dili iyi öğrenmeye fırsatınız olmayacaktır. Alexander Pope'nin de söylediği gibi bir "yarı bilgili olmak çok tehlikelidir".

 

 Geliştirmenin, eğlenceli olan boyutunu hiç bir zaman aklımızdan çıkarmamız gerekir. Yaptığımız geliştirmenin örnekleri varsa, onları incelemek, pratik yapmak ve diğer geliştiricilerle sosyal bir ağ kurmak, yaptığımız işten keyif almamızı sağlayacaktır.

  Başka programcıların da katıldığı projelerde yer alın. Bazı projelerde en iyi, bazılarında en kötü programcı siz olun. Ekibin en iyisi siz olduğunuzda, bir projeyi yönetebilme becerinizi test edebilme imkanı ve vizyonunuzla takım arkadaşlarınızı etkileme fırsatı bulacaksınız. En kötü olduğunuz durumda ise, ustaların neler yaptıklarını ve neleri yapmaktan hoşlanmadıklarını (ki bu size yaptırdıklarıdır) gözlemleme şansı bulacaksınız.

 24 saatte, günde hatta ayda, hayatınızın değişmesini veya gerçek yetenek ve deneyimlerinizin gelişmesini beklememeliyiz. The New Hacker's Dictionary(Yeni Hacker Sözlüğü) yazarı Eric Raymond "Sadece boya ve fırça sizi iyi bir ressam yapmayacağı gibi bilgisayar bilimleri eğitimi de, hiçkimseyi uzman bir programcı haline getirmez" der.


Winners focus on winning, losers focus on winners! 👨 💻 🎧

4 Yorumlar

özel web tasarım

04 Aralık 2015

Sitenizi takip ediyorum teşekkür ederim

Yanıtla

istanbul web tasarım

04 Aralık 2015

Her zamanki gibi faydalı bir paylaşım olmuş ellerinize sağlık

Yanıtla

web tasarımı

20 Aralık 2015

Sitenizi beğendim teşekkür ederim

Yanıtla

kurumsal web tasarım

20 Aralık 2015

Bir süredir aradığım konuydu. Teşekkürler.

Yanıtla

Yorum ekle